Linköping Science Park

Linköping Science Park har sedan starten i början av 1980-talet vuxit till en myllrande företagspark med världsrykte och stor kompetens.

Mjärdevi, ett stenkast från Linköpings universitet, är sedan 1984 hemmet för Linköping Science Park (LSP) och vardagen för 400 företag med cirka 7 000 anställda.

Det som på 80-talet började med några teknikbolag med nära koppling till universitetet har bara fortsatt att växa och rymmer i dag en lokalyta på nära 200 000 kvadratmeter.

I den öppna miljön finns ledande teknikföretag med världsrykte som Sectra, IFS och Autoliv. Det är också här som banbrytande, innovativa startupbolag som Amra, XM Reality och Senion utvecklades för att möta världens marknad.

Med en pulserande gryta av internationella storföretag, nystartade småföretag och världsledande forskning bygger LSP ständigt vägar till spännande samarbeten och projekt.

De flesta företag har starka kopplingar till Linköpings universitet och många talanger väljer efter sina studier att stanna kvar i den expansiva och innovativa miljön där det genom åren byggts upp ett rikt utbud av service med restauranger, friskvård och barnomsorg.

Linköping Science Park

Uppdaterad: 16 februari 2022, 09:17