East Sweden
 

Varför vänta med att förverkliga sina drömmar?

Johanna Nordung Omnell och Karin Denfors från design- och kommunikationsbyrån Edit & björnen om hur det är att vara unga företagare i regionen East Sweden.

Berätta lite om er själva och ert företag

Vi som driver Edit & björnen heter Johanna Nordung Omnell och Karin Denfors. Vi träffades när vi studerade Grafisk Design och kommunikation vid Linköpings universitet campus Norrköping. Vi gjorde vår exjobb tillsammans och när vi sen slutade tänkte vi: "Äh, vi kör!" Varför vänta med att förverkliga sina drömmar?

Vårt företag, Edit och björnen, är en ung design- och kommunikationsbyrå med säte i Norrköping. Man kan säga att vi jobbar med att skapa kreativ och stark kommunikation med ett personligt uttryck. Sedan starten i augusti 2012 har vi gjort jobb åt allt från MoDo Hockey till Tjejjouren – och vi har dessutom hunnit vinna en hedersutmärkelse som årets stjärnskott inom marknadsföring i regionen! 

Hur är det att vara ung företagare i East Sweden?

Det känns verkligen att det är en växande region! Det stora kulturutbudet och vänliga företagsklimatet, med flera olika mötesplatser för företagare sinsemellan, gör det väldigt kul att komma in som ung och ny. Vi har fått mycket stöd och peppande från andra företag i regionen. 

Har ni haft någon kontakt med East Swedens företagsstödjande systemet?

Vi har bland annat haft bra kontakt med Norrköping Science Park och vi har gått på deras startupkurs – för övrigt ett jättebra tips för alla nya företagare!

Hur fungerar det att jobba från Norrköping med kunder utanför regionen?

Det fungerar otroligt smidigt. Norrköping ligger beläget väldigt bra – det är lätt att ta sig till Stockholm, Göteborg och nästan var som helst i landet. Vi tycker oftast att det är väldigt kul att åka iväg och jobba med kunder som inte befinner sig i regionen. Och detsamma verkar gälla för våra kunder som kommer utifrån till oss – vi får ofta höra att det är så vackert här i det gamla industrilandskapet. 

Hur går det att kombinera företagandet med allt det där andra som man vill hinna med i livet?

Det hjälper nog väldigt mycket att vi är så bra vänner även privat. Vi känner varandra väldigt väl och är lyhörda för när den andra behöver en paus. Men det absolut viktigaste är nog att vi älskar det vi gör – som egenföretagare lever man mer eller mindre med företaget dag och natt. 

Edit & Björnen

Johanna och Karin från design- och kommunikationsbyrån Edit & björnen berättar om hur det är att vara unga företagare i en växande region.